30 dagars öppet köp
Snabba leveranser
Personlig service
Välj land
  • Danmark
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Visar priser inkl. moms

|

Gör val i användarnamnet till vänster
Hylte Jakt & Lantman

0345 - 400 00

Jakt

Skytte

Fiske

Kläder & Skor

Friluftsliv

Trädgård

Skog

Hem & Hushåll

Bygg & Verktyg

Djur & Lantbruk

Fyndhörna

Nyheter

Hylte

/

Trädgård

/

Robotgräsklippare

Robotgräsklippare

Med en robotgräsklippare får du tid över till annat. Vi har robotklippare för små och stora trädgårdar, så att du kan njuta av sommaren!

Dreame robotgräsklippareRobotgräsklippare med slingaRobotgräsklippare utan slingaHusqvarna robotgräsklippareGardena robotgräsklippareSTIHL robotgräsklippareRobotgräsklippare - Installerat och klartTillbehör för robotgräsklippareDekaler robotgräsklippareReservdelar för robotgräsklippare

91 produkter

Sortera på: Popularitet

Produkter per sida: 24

Husqvarna Automower 430X  Robotgräsklippare

Upp till 3200 m²

Husqvarna Automower 430X Robotgräsklippare

29.900 kr

I lager
Husqvarna Automower 310 Mark II Startpaket

Upp till 1000 m²

Husqvarna Automower 310 Mark II Startpaket

19.695 kr

Paket
Du har sett 24 av 91 Produkter

Robotgräsklippare - bekväm lösning för att underhålla gräsmattan

Robotklippare är en effektiv och bekväm lösning för att underhålla gräsmattan. Dessa automatiska gräsklippare använder avancerad teknologi för att navigera och klippa gräset på ett effektivt sätt. De är utrustade med ett klippaggregat, sensorer och en kontrollenhet som använder algoritmer för att planera och utföra klippningen.

För att använda en robotklippare måste man först sätta upp en begränsningskabel runt området som ska klippas. Denna gränskabel fungerar som en virtuell gräns som roboten följer för att veta var den får klippa och var den inte får göra det. Sedan kan man programmera in tidpunkter för klippning eller välja att klippa när det passar en bäst. Vissa robotgräsklippare har också möjligheten att känna av väderförhållanden och justera sin klippning därefter.

  • Tidsbesparing: En av de största fördelarna med en robotgräsklippare är att den sparar mycket tid och arbete. Ägaren behöver inte manuellt klippa gräsmattan, utan kan istället låta roboten göra jobbet medan de ägnar sig åt andra saker.

  • Bekvämlighet: Robotgräsklippare kan vara en bekväm lösning för äldre eller personer med begränsad rörlighet eller hälsa, som inte kan eller vill klippa gräsmattan för hand.

  • Enklare underhåll av trädgården: Robotgräsklippare kräver mindre underhåll av gräsmattan än traditionella gräsklippare. Eftersom roboten klipper gräset i små bitar och lämnar det kvar på gräsmattan som naturlig gödsel, så behöver du inte kratta efteråt.

  • Finare gräsmatta: Robotgräsklippare klipper gräset jämnare och med mer precision än många traditionella gräsklippare, vilket kan ge en jämnare och finare gräsmatta. Hjulspår är ett minne blått!

  • Bättre för miljön: Eftersom robotgräsklippare klipper gräset i små bitar och lämnar det kvar på gräsmattan som naturlig gödsel, behöver du inte använda kemiska gödningsmedel eller konstgjorda produkter för att hålla din gräsmatta frisk och grön.


Miljövänlig och bekväm gräsklippning med robotgräsklippare


Robotgräsklippare är inte bara effektiva, de är också miljövänliga eftersom de inte kräver någon form av bränsle för att drivas. Många modeller har också funktioner för att minska ljudnivån, så de är lämpliga att använda även under kvällstid.

Robotgräsklippare är en vanlig syn i många svenska trädgårdar, och det är inte svårt att förstå varför. Låt roboten sköta gräsklippningen så blir det både bra och bekvämt gjort. Vi erbjuder också installation av robotgräsklippare för en enklare och bekvämare användning.

Sammantaget är en robotgräsklippare en utmärkt investering för den som vill underlätta gräsklippningen och förbättra sin trädgårdsskötsel.

Vanliga frågor - Robotgräsklippare

Hur mycket ström drar en robotgräsklippare?

De minsta modellerna drar ca 0.03 kw/h och de större modellerna 0.05 kw/h (1 kw/h räcker till ca 20 timmars klipptid). Robotgräsklippare har låg energiförbrukning, vilket gör att de är både miljövänliga och energieffektiva.

Hur ofta skall man byta knivar på en robotgräsklippare?

Vår rekommendation är att knivarna byts 2-3 gånger per säsong för bästa klippresultat. Om grässtråna gulnar i toppen eller fransar sig är det ett tecken på att det är dags att byta knivar på din robotgräsklippare. Knivbladen kan också behöva bytas på grund av att en kniv lossnat eller skadats vid kontakt med en sten eller liknande. Det är alltid bra att ha reservknivar hemma vid dessa tillfällen.

Är robotgräsklippare bra för gräsmattan?

Ja, en robotgräsklippare är bra för din gräsmatta och regelbunden klippning gör att din gräsmatta blir friskare, tätare och grönare. Istället för att slå av grässtråna, vilket kan leda till torr och död gräsmatta, skär robotgräsklipparen ner dem till små delar. De finklippta stråna blir kvar som ett naturligt gödningsmedel, och din gräsmatta blir frisk och grön. Kontinuerlig gräsklippning kan också ha god effekt på att minska mossa i gräsmattan, vilket gör robotklipparen till fantastisk kompanjon!

Vilken lutning klarar en robotgräsklippare?

De minsta modellerna klarar av en stegring på 25% (ca 15°), mellanmodellerna ca 45% och så finns det stora fyrhjulsdrivna modeller som kan klara av en stegring på upp till 70% (ca 35°). Det är få trädgårdar som har en lutning över 25°. Om du är osäker: fråga dina grannar som redan har en robotklippare.

Vad kostar det att installera en robotgräsklippare?

Det finns två alternativ att välja mellan när man skall installera sin robotgräsklippare. Om man väljer det billigaste alternativet som är att göra det själv behöver man köpa till ett installationskit som passar trädgården. Det är det värdet på din fritid som styr kostnaden. Det andra alternativet är att låta en installatör göra det. Väljer man installatören så kan man luta sig tillbaka och få det gjort av ett proffs.

Är det svårt att installera en robotgräsklippare?

Att installera en robotgräsklippare behöver inte vara svårt. Genom att vara noggrann i förberedelserna underlättar du installationen av din robotgräsklippare. Har du fasta objekt som buskar, träd eller häckar att ta hänsyn till behöver du lägga extra planering i förberedelserna.

Varför stannar min robotgräsklippare?

Om din robotgräsklippare stannar ute på gräsmattan kan det bero på att den har fått ett paus- eller stoppkommando. Om du har byggt om slingan kan roboten bli förvirrad. Det kan även vara så att det finns ett brott på begränsningskabeln eller att batteriet är ur funktion. Titta under skalet för att se om något sitter löst.

Varför laddar inte min robotgräsklippare?

Om din robotgräsklippare hittar laddstationen men inte tar laddning: detta beror oftast på att blecken har oxiderat och du behöver putsa blecken med en smärgelduk och få dem helt rena för att skapa kontakt mellan laddstation och robotgräsklipparen. Andra orsaker kan vara att kabeln bakom blecken har ärgat sönder eller att batteriet har tappat sin funktion.

Vilken robotgräsklippare ska jag välja?

Det viktigaste är att du väljer en robotgräsklippare som är tillräckligt stor och avancerad för att klara av just din terräng. Priset är inte alltid avgörande: det är viktigt att välja en robotgräsklippare med tillräcklig kapacitet att klippa just din trädgård. Ta först reda på ditt behov och välj därefter den som passar din budget.

Vad är fördelarna med att använda en robotgräsklippare?

En av de främsta fördelarna med att använda en robotgräsklippare är bekvämlighet. Du behöver inte längre spendera tid och energi på att manuellt klippa gräsmattan. Dessutom är robotgräsklippare utformade för att arbeta konsekvent och effektivt, vilket säkerställer att gräsmattan alltid är vältrimmad.

Kontakta oss

Välkommen till oss!

Vår styrka ligger i vår kunniga personal som har lång erfarenhet av det vi säljer. Jakt, fritid och lantbruk har varit vårt fokus sedan 1911. Därför kan du alltid känna dig säker på att du får raka svar från ärlig personal när du handlar hos oss!

Vännerna på Hylte Jakt & Lantman

Om Hylte Jakt & Lantman
Kontakta oss
Dina rättigheter